Festivalska zbirka

Festival književnosti je brez literarnega natečaja kar malce čudaški dogodek. Samo prvi festival je bil brez festivalske zbirke, a drugi bo glede tega malce bogatejši. Upam vsaj. Slovensko ustvarjanje fantastične literature je precej skromno, zato upamo, da bo razpis za festivalsko zbirko prinesel določen napredek.

Vsak natečaj za festivalsko zbirko je mednarodni. Na začetku zbiramo prispevke po državah nam bližnje regije (nekdanja Jugoslavija in zamejstvo).

Natečaj za festivalsko zbirko z naslovom Fantastična antična Celeia

Za festival, letnik 2018 bo tematski razpis za domišljijsko zgodbo ali pesem:

  • Antična Celeia - fantazijska zgodba, ki temelji na zgodovini Celja.

Zgodba mora imeti elemente fantastičnega in domišljijski dodatek ne sme biti zgolj - dodatek, temveč mora biti sestavina zgodbe. Spustite domišljijo s povodcev, dajte si duška in nas presenetite.

Razpis se zaključi 15. 7. 2018 ob polnoči.

Maksimalna dolžina: 3500 besed (21000 znakov s presledki), latinica, rtf, doc ali docx oblika. Glede daljših besedil bo odločala mednarodna žirija. Dela pošljite po e-mailu:

O uvrstitvi bo odločala mednarodna žirija v sestavi:

  • Andrej Ivanuša (Slovenija)
  • Bojan Ekselenski (Slovenija, predstavnik organizatorja)
  • Dragić Rebrenović (Črna gora)
  • Mirko Grdinić (Hrvaška)

OPOZORILO:

Literarnih del slovenskih avtoric in avtorjev, napisanih v angleščini, ne sprejemamo. Lahko pa posredujemo naslove uredništev ugledenjših literarnih revij, ki izhajajo na angleškem govornem področju.

Vabljeni k pisanju in obilo navdiha.